Material & skötselråd

Plexiglas
Våra namnsmycken är tillverkade i plexi, akrylplast. Eftersom plexi är ett plastmaterial innebär det att ett smycke tillverkat i plexi får en väldigt lätt vikt. Plexi är ett underbart material som varken missfärgas eller rostar. Plexi är ett perfekt material för dig som är nickelallergiker.

Plexiglas rengör du enklast med tvål och vatten eller med en mild fönsterputs. Starka medel och parfymer kan dock göra att plexiglaset spricker. Förvara inte ett smycke tillverkat i plexi tillsammans med vassa ting, detta kan repa ditt smycke.

Smycken i plexi kan på kanterna ha spår av laserutskärning.

Silverpläterade

Övriga smycken och smyckesdelar i butiken är silverpläterade och oftast gjorda av koppar i grunden med plätering på ytan. Vilket gör att pläteringen kan nötas ner och metallen lysa igenom.  Materialet är nickelfritt eller nickelgodkänt enl EU.


Lagnövikens smycken håller sig fina längre om du:

- undviker att utsätta ditt smycke för vatten och fukt.
- undviker att utsätta ditt smycke för olika kemikalier, tex parfym, hårspray, bodylotion mm.
- undviker kontakt med annan metall.
- förvarar smycket mörkt och i en lufttät påse när smycket inte används.

Smycken som används dagligen och smycken som hänger direkt mot kroppen påverkas även av kroppens egen värme och fukt vilket kan medföra att pläteringen så småningom missfärgas, bär gärna ditt smycke utanpå kläder för bättre hållbarhet.

Beroende på hur man sköter smycket kan det hålla sig fint i flera år för en del personer men för andra missfärgas det på bara några månader.  

www.lagnoviken.com

Ovanstående anses som vanligt slitage och är ingen reklamationsorsak. Ångerrätten gäller ej på smycken som är tillverkade på beställning, dvs namnsmycken där du väljer egen text.